Detalii:

Data/ora
14/10/2021 - 21/11/2021
All Day

Concerte pentru copii

Dintotdeauna și pretutindeni, între dans și muzică a existat o relație deosebit de strânsă.

De-a lungul timpurile și în diferite culturi dansurile și muzica diferă, dar nevoia omului de a dansa, de a-și mișca întregul corp pe muzică, este universală.

Concertul pentru copii Hai la dans!, prezentat în cadrul programului educativ Do Re Mi Start! al Academiei Naționale de Muzică ”Gheorghe Dima”, oferă publicului o apropiere captivantă de lumea muzicii de dans. Copiii vor fi invitați să participe la unele lucrări cu activități de mișcare alături de muzicienii de pe scenă, ceea ce înlesnește ascultarea conștientă a muzicii și perceperea ritmului și a tempoului acesteia.

Concertele, cu o durată de 50 minute,

sunt recomandate pentru copii cu vârste între 5 și 10 ani,

și vor avea loc în Studioul de concerte al ANMGD

Strada Ion I. C Brătianu nr. 25 Cluj-Napoca

 

în limba română: marți 16 noiembrie 2021

ora 9:00 și ora 10:30

în limba maghiară: miercuri 17 noiembrie 2021

ora 9:00 și ora 10:30

Workshop pentru cadrele didactice participante

A fost dovedit că publicul de copiii ascultă cu mai mare atenție dacă este pregătit în prealabil pentru experiența de concert. Pentru ca elevii claselor primare și copiii din grupa mare a grădinițelor să poată fi pregătiți concret și eficient în clasă, Academia oferă un workshop pentru cadrele didactice care participă la concertele Hai la dans! În timpul workshop-ului cu o durată de o oră vor fi prezentate activități menite că familiarizeze copiii cu programul concertului. Materialul didactic (în limba română și în limba maghiară) și exemplele muzicale puse la dispoziție sunt conforme cerințelor Programei școlare pentru disciplina „Muzică și mișcare” din învățământul primar.

Workshop online (zoom) joi 14 octombrie 2021  ora 17:00-18:00

Prețul unui bilet pentru concert: 12 lei

Biletele pot fi cumpărate doar cu rezervare în avans la adresa doremistart@amgd.ro sau la numărul de telefon 0755-053.865

Cadrele didactice care au achiziționat bilete pentru concert se pot înscrie gratuit la workshop la adresa aceeași adresă de e-mail.

Evenimentul are loc la:
Academia de Muzică "Gheorghe Dima"

Loading Map....