Detalii:

Data/ora
15/12/2012
All Day

Filamonica de Stat "Transilvania" prezintă:

Concert Educativ

Corul Filarmonicii de Stat „Transilvania”

Maestru de cor: Cornel Groza

Dirijor şi prezentator: Matei Pop

În program:

Colinde şi cântece tradiţionale de Crăciun, din repertoriul românesc şi universal.

Concertele educative fac parte din obiectivele Filarmonicii încă de la înfiinţarea instituţiei. Ele au luat forme diferite, de la un directorat la altul, scopul lor însă a fost mereu acelaşi: de a ne “creşte” şi de a ne forma publicul de mâine, de a ne asigura că vom avea săli pline la concerte şi pe viitor. Spectacolele au fost uneori denumite “Concerte educative”, “Concerte pentru tineret” sau “Concerte de familie”, realizând genul acesta de evenimente în parteneriat cu Academia de Muzică “Gheorghe Dima”, sub egida programului de muzică clasică pentru copii, Do, Re, Mi, start!. Din anul 2004 apelăm la dirijorul Matei Pop pentru prezentarea acestor concerte, tocmai pentru a încerca o formulă interactivă, stimulând micii spectatori la dialog şi trezindu-le apetitul pentru muzică.

Filarmonica de Stat “Transilvania” menţine aceeaşi abordare a acestor concerte, precum cea din stagiunea anterioară (2011-2012), şi anume implicarea tuturor ansamblurilor instituţiei: Cvartetul Transilvan, Corul şi Orchestra Filarmonicii. Prin acest lucru, încercăm să le trezim micilor spectatori interesul pentru o varietate cât mai mare de genuri muzicale, să îi facem sensibili nu numai la genul simfonic sau la cel coral “a cappella”, ci şi la muzica de cameră. Este, de fapt, o alternativă cu care vine o instituţie de cultură la ceea ce oferă astăzi, în exces, televiziunea sau jocurile pe calculator.

Biletele se pot cumpăra de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, la parter în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, Tel. 0264 43 00 60) de luni până joi între orele 10-16 sau vineri între orele 10-14, precum şi cu o oră înainte de concert, de la Sala Studio a Academiei de Muzică „Gh. Dima”.

Preţ UNIC: 10 lei/persoană Vor avea loc două reprezentaţii ale concertului: la ora 10:00 şi la ora 11:30.   Informaţii:

FILARMONICA DE STAT „TRANSILVANIA”

P-ţa Lucian Blaga nr. 1-3, Cluj Napoca

Tel. 0264-43 00 60, Fax. 0264-59 78 12

Mail: office@filacluj.ro, publicrelations@filacluj.ro

Web: www.filacluj.ro; www.facebook.com/filacluj

Evenimentul are loc la:
Studioul de concerte al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima"

Loading Map....